Koppen

We wilden speciale koppen voor ongewone koffies. Met een elegant design, een herkenbaar oor en in 4 modellen (lungo, ristretto, cappuccino en mok) en in 2 kleuren.

Cup&Saucer was bedoeld om “de perfecte combinatie te bieden van een design van topkwaliteit en de eenvoud van de handelingen van een marktleider inzake de productie van porseleinen koppen in Europa».
Het resultaat van onze ontmoeting vindt u  hier en op de tafels van elke goede barrista die zichzelf respecteert!

De koppen van Café Liégeois zijn met de hand gemaakt in die Noord-Portugese firma en volstrekt uniek, ook al worden er 100.000 exemplaren per jaar van geproduceerd. Voeg daarbij nog de schoteltjes. Die zijn rond, maar vierkantig in het midden en een beetje individualistisch, net zoals onze koffietjes!

www.cup-saucer.com

Stephen Destrée, maître biscuitier

Pâtissier de profession, Stephen Destrée s’est lancé dans la biscuiterie en 2008, avec l’ambition « d’amener le biscuit belge au plus haut niveau ». Formé dans de grandes Maisons belges et auprès des meilleurs Ouvriers de France, il mêle ingrédients de qualité et recettes de grands chefs pour atteindre l’excellence, et faire rêver les gastronomes (en culottes courtes ou non) : « Je veux faire voyager les gens, les faire rêver avec des biscuits nés par amour du métier… ».

La biscuiterie Destrée confectionne également des biscuits « sur mesure » : des biscuits à base de thé pour de grandes maisons de thé, des biscuits salés, des croquants, des fondants, des sablés… toujours avec des ingrédients de première qualité !

Pour Café Liégeois, qui souhaitait améliorer son offre et ajouter une pointe de gourmandise à ses cafés, le maître des lieux privilégie des délices qui rappellent la forme unique des tasses Café Liégeois, et qui sont introuvables dans le commerce : impossible de savourer l’un sans déguster l’autre…

www.biscuiteriedestree.be

Niyona, een ambachtelijke lederwarenfabrikant

“De aanvraag van Café Liégeois was bijzonder, in de zin dat het erom ging de barrista’s de gelegenheid te bieden om hun schort te individualiseren. We werken met één enkel model, een vorm die speciaal werd getekend voor Niyona. Voor Café Liégeois hebben wij dus geopteerd voor een speciaal reliëf (liever groen dan zilver, goud of brons, zoals men over het algemeen ziet), een discrete handtekening “Café Liégeois” op een van de riemen en de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende lederkleuren”, aldus Jonathan Wieme en Nina Bodenhorst, de oprichters van het merk.

En omdat wij graag hebben dat een voorwerp de ziel van de maker ervan behoudt, vindt u er ook het Niyona-logo op. Kijk maar eens goed!

www.niyona.be

De in het NIYONA-atelier met de hand gemaakte schort van volnerfleder van Café Liégeois is bestemd voor onze beste ambassadeurs: de erkende barrista’s die hun kennis en kunde meedelen om het gehemelte van andere fijnproevers te strelen. Een geschenk dat het resultaat is van een mooie ontmoeting en een vrolijke verstandhouding.

De Brusselse NIYONA-studio is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van uitmuntende lederwaren en heeft een eigentijdse opvatting van ambachtelijkheid “door de grenzen van de creativiteit en de productietechnieken voortdurend te verleggen”. Het team verkent het leer en voert er experimenten mee uit in samenwerking met plaatselijke leerlooierijen die hoogwaardige huiden uit hernieuwbare bronnen aanbieden. Een aanpak die Café Liégeois alleen maar kan goedkeuren, te meer daar elk project van ontwerp tot productie onder persoonlijke verantwoordelijkheid valt.

Parce qu’il y a 1001 façons (au moins) d’apprécier un Café Liégeois.

Découvrez le Mojito café :

  • Piler 6 feuilles de menthe fraîche
  • Piler 3/8 de citron vert
  • Remplisser votre verre de 2/3 de glace pilée
  • Ajouter 2 cl de Monin Mojito
  • Ajouter 1 cl de Monin Rhum
  • Mélanger avec une longue cuillère à coktail
  • Ajouter de la glace pilée
  • Verser un espresso délicatement sur la glace pilée